Kuukaudet Kuvat -valokuvanäyttely: Inkeri Jäntti


Digitarvikkeen ja Pohjoisen Valokuvakeskuksen uusi yhteistyössä järjestetty "Kuukauden Kuvat" -näyttelyohjelmisto Kulttuuritalo Valveella.

Näyttelyn avaajaksi on valittiin joulukuussa Inkeri Jäntti: You're waiting for a train, joka on esillä 9.1.-5.2.2017."Valokuvissa halusin kuvata yksilön identiteetin kysymysten ja elämän tarkoituksen mysteerin kanssa painiskelua. Kuvat on kuvattu syksyllä 2015 eräässä autiotalossa, mallina toimi ilma-akrobaatti Ilona Jäntti."

- Olen oululainen valokuvaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja, eli
hommailen vähän kaikenlaista taiteen, kulttuurin ja median alalla. Valokuvaan siis usein työkseni mutta myös harrastuksena. Valokuvaus on minulle henkireikä; sillä ilmaisen itseäni ja kerron tarinoita, säilytän merkittäviä hetkiä.

- Näyttelyn teemana oli oman itsen ja identiteetin etsiminen ja ehkä
myös niiden kanssa kipuilu. Halusin ottaa kuvia, joissa paikan ja ajan
käsitys on kyseenalaistettu ja hukassa. Kuvissa esiintyy ilma-akrobaatti ja sisareni Ilona Jäntti, Ilonan kyvyt toki antavat myös oman ulottuvuuden kuville.

Kuvat on otettu autiotalossa, rakastan autiotaloja! Autiotalojen tunnelma on jotenkin hyvin poikkeuksellinen, niissä tuntuu niinkuin olisi tipahtanut ajan ja koko maailman ulkopuolelle.

Kuukauden Kuvat -näyttelyn löydät Kulttuuritalo Valveen aulasta osoitteesta Hallituskatu 7, 90100 Oulu.

Näyttelytila on kaikille avoin ja maksuton. TERVETULOA!