Kuukaudet Kuvat -valokuvanäyttely: Juuso Haarala

Digitarvikkeen ja Pohjoisen Valokuvakeskuksen uusi yhteistyössä järjestetty "Kuukauden Kuvat" -näyttelyohjelmisto jatkuu maaliskuussa Kulttuuritalo Valveella.

Helmikuussa näyttelysarjassa on vuorossa Juuso Haaralan Hengähdyksiä, joka on esillä 3.4.-1.5.2017.Juuso Haarala kertoo näyttelystään seuraavin sanoin:

Näyttely koostuu henkäyksenmittaisista pysäytyskuvista urbaania maisemaa ja sen omiin askareisiinsa uppoutuneita kulkijoita. Hengähdyksiä tutkailee yksilön paikkaa ihmisen luomassa maisemassa, sinne katoamista. Yksinäistä melankoliaa, kiirettä, matkantekoa, terapiaa, arkea, leikkiä ja seikkailuja.

Toisella tasolla näyttelyn luominen on ollut minulle itselleni sarja hengähdyksiä ? irtiottoja arjen rutiineista, pysähtyneitä hetkiä lomanvieton ohessa, meditatiivisia kuljeskeluja, ajan ja paikan kadottamista. Jokainen kuva elää ja kertoo omaa tarinaansa, joka on avoin katsojan tulkinnoille. Jokaisen kuvan taustalla on myös jollain tavalla merkittävä hetki omasta historiastani.

Ammatikseni valokuvaavana ja valokuvausta opettavana olen tottunut olemaan läsnä ja myös ohjaamaan kuvien syntyä. Hengähdyksiä on tarjonnut mahdollisuuden antaa sattumalle ohjat ja etääntyä aktiivisesta toimijasta tarkkailijan ja dokumentoijan rooliin.

Olen opiskeluvuosien jälkeen Ouluun asettunut valokuvauksen moniosaaja, Suomea opintojen perässä kiertänyt, alkujaan oulaistelainen. Innostuin valokuvaamisesta 2000-luvun alkumetreillä, lukion jälkeen. Ensin valokuvaus oli rakas harrastus, mutta kandidaatin tutkielman jälkeen, kun toimittajuus ei tuntunutkaan ihan omalta suunnalta, päätin tehdä siitä ammatin. Valokuvauksella on syvä ja merkittävä rooli elämässäni työn lisäksi myös yhtenä luomisen muotona ja itseilmaisun kanavana.

Löydä minut:
www.juusohaarala.fi
www.instagram.com/juusoshoo


Kuukauden Kuvat -näyttelyn löydät Kulttuuritalo Valveen aulasta osoitteesta Hallituskatu 7, 90100 Oulu.

Näyttelytila on kaikille avoin ja maksuton. TERVETULOA!