Panono

Panono 360 Kit (VR -kamera)

Ei arvioita | Arvostele tämä tuote / 5

Omassa varastossa 1 kpl

Hinta: 2195,00 (sis. alv 24%)
Yritys-leasing noin 60 € / kk (alv 0%)
36kk sopimus, loppulunastus omaksi 50€:lla.
Yksityisille meillä on Santander-rahoitus.
Määrä: kpl
Panono 360 on VR-kuvauksen menestystarina ja ehdoton markkinajohtaja luokassaan. Tätä kameraa piti alkuun jonottaa pitkään ja hartaasti, mutta nyt saatavuus on jo suht hyvä. Prototyyppivaiheen jälkeen kameran parani olennaisesti. Kameran koko puolittui ja sen ansiosta nodal point / parallax error tippui siedettävälle tasolla. Nyt mm. sisätiloissa edes 1,5m etäisyyden kohteet eivät ole stitching-prosessissa ongelma. Isoimmilla kameroilla perspektiiivin korjaus lähietäisyydellä on osoittaunut mahdottomaksi korjata. 

Panono 360 on täydellinen ratkaisu ammattimaiseen 360°-valokuvaukseen. Kamera erittäin helppokäyttöinen, nopea ja tekee luokassaan ylivoimaisesti terävintä VR-kuvaa. NCTECH IRIS360 tai edes Nokia OZO (hinta luokka 40 000€) ei pysty 8:lla 2k kamerallaan samaan tarkkuuteen still-kuvissa.

Panono 360 koostuu 36 kamerasta, joiden yhteenlaskettu resoluution on yli 200Mpix. Kun kuvat stitchataan eli yhdistetään saadaan lopulta 108 mpix kokoinen kuva, jonka kuvasuhde on 2:1 eli se on mm. Googlen ja Facebookin toivomassa kuvasuhteessa. Kuva on ns. standardi standardi jpg, joten et ole naimisissa minkään Panonon oman kuvaformaalin kanssa. Kuvan voi sellaisenaan ladata esim. Googlemapsiin josta Google voi sen viiveellä hyväksyä myös osaksi Google Street View -palvelua. Lisää infoa kuvien laataamisesta palveluun täällä: Google Street View Publish Tools

Kameran sisäinen muisti on 16GB. Tilaa on noin 400 normaalille panoramaalle tai noin 130:lle HDR-panoraamakuvalle. Yksi HDR-panoraamakuva koostuu yli sadasta kuvasta. 

Seuraavassa upotuksessa kuva Oulun Hallituskadulta (kuva ilman editointia suoraan kamerasta):

(viimeisessä tuotekuvassa näytetään miten tämä otettiin, jalustana Manfrotto 1004BAC + Manfrotto 099B)


Kuvia voi myös muokata jälkikäteen tai upottaa sisältöä kuten logoja linkkejä tms. Esim.:
https://cloud.panono.com/p/4BNpOTArZmTt 
Kuvaan upotettujen linkkien avulla voidaan esim. siirtyä VR-kuvasta toiseen. Esim kiinteistövälittäjä voi tehdä VR esittelyn samaan kuin esim. Matterport PRO 3D / PRO2 CAMERA -laitteilla. Matterport on tietyissä asioissa parempi, mutta sen hankintakustannus on tuplasti isompi ja käyttökustannus yli kymmenkertainen.

Panono-kamera ulkokehällä on 36 kameraa, jotka kaikki ottavat yhtäaikaisesti kuvan. Jokaiken kamera kuvaa noin 50mm polttovälillä. kuvista muodostuu automaattisesti korkearesoluutioinen 108 megapikselin 360° -näkymä eli VR-kuva. Kuva otetaan langattomasti joko appsin kautta (Android ja iOS) tai nakkaamalla pallo ilmaan, jolloin kamera ottaa kuvan lakipisteessä. Kameran nakkaaminen on helpompaa kuin miltä kuulostaa. Riittää kun kamera käy hieman päätä ylempänä, joten se on helppo ottaa kiinni.  

Kamera tukee HDR-valotus ja vieläpä niin että jokainen kamera erikseen päättää miten valotus toteutetaan. Suurissa kirkkauseroissa joku kamera voi ottaa kuvan yli 10x pitemmän valotuksen kuin mitä hieman hämärään suuntaan osoittava kameran. Tämä mahdollistaa erittäin suuren dynamiikan ja onnistuneen valoituksen jopa suorassa auringossa ja varjopaikoissa. Maksisi valotusaika on 2s.

Panonolla on oma Android / iOS sovellus, joka yhdistää kuvat (stitching) automaattisesti muutamassa minuutissa. Et tarvitse pöytäkonetta vaan voit tehdä kuvat valmiiksi ja jaettavaksi vaikka matkapuhelimella tai tabletilla. Voit siis kesken reissun jakaa kuvan jopa helpommin kuin useimmissa DSLR-kameroissa. Halutessasi tämän voi myös tehdä kotikoneella ilmaiseksi ladattavalla Panono UPF Converter -ohjelmalla.     

Jokaiselle 360° kuvalle muodostuu oma koodattu URL. Kuva on voi joko julkinen tai pelkästään omassa käytössä. Kuvan voi jakaa helposti esim. linkin muodossa sähköpostilla. Kuvan voi myös upottaa nettisivulle (saat kuvan kohdalta valmiin koodin kuten Youtubessa). Linkin voi jakaa myös esim. Facebookin kautta, jolloin 360-kuva avautuu suoraan facebook-ikkunaan. Kaikki kuvat voi myös ladata kotikoneelle korkearesoluutioisena jpg-tiedostona. Kuvista voi jälkikäteen tehdä myös tavallisia- tai panoraamakuvia.

Huom! Kyseessä on ns. ammattituote, joten mukana ei tule suomenkielistä käyttöohjetta.

Katso käyttötesti ja vertailu 2-kameran 360 kameroihin (vastaava esim. Samsung Gear 360):
https://cloud.panono.com/explore

Tekniset tiedot
 • Resoluutio 108 MP
 • Valmiin kuvan koko 16K x 8K (16384 x 8192 pix)
 • Kamerat 36 fixed focus -kameraa
 • Polttoväli 3.26 mm
 • Sisäinen muisti 16 GB (400-600 panoraamaa)
 • Yhteys WIFI, USB
 • Panono-sovellus App (iOS 8.0+ & Android 4.2+)
 • Lataus micro-USB (latausaika alle 1h, kätevä ladata myös ns. USB-powerbankilla) 
 • Asetukset valotukselle Manual & Auto Exposure (1/4000s-2s)
 • Asetukset herkkyydelle Manual & Auto ISO (100-1600)
 • White Balance (3000K-8000K)
 • HDR, Anti Shake (ei ota kuvaa jos kamera ei ole tarpeeksi vakaa)
 • Theft Protect, Rotation Speed Limit (ei ota kuvaa jos kamera pyörii ilmassa liikaa)
 • Geolocation (voit liittää kuvaan sijainnin)
 • Mitat ~11 cm, ~480 g

Arvostele tämä tuote

Tälle tuottelle ei ole vielä annettu arvioita.