Digital-Accessory

Macro Reverse Ring (kääntörengas)

Ei arvioita | Arvostele tämä tuote / 5

Omassa varastossa yli 5 kpl

Hinta: 11,90 (sis. alv 24%)
Määrä: kpl

Onko etsimäsi tuoteoptio loppu? Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Macro reversal adapterin (Macro Reverse / Reversing Ring) avulla voit kiinnittää objektiivin väärinpäin kameraan. Adapterin toinen pää kiinnitetään kameran runkoon ja toinen pää objektiivin suodinkierteeseen. Nikonin oma vastaava tuote on esimerkiksi Nikon BR2A 52mm.

Hyviä objektiiveja väärinpäin kuvaamiseen ovat esimerkiksi kaikki wide-zoomit ja prime-objektiivit, joissa polttoväli on alle 150mm.

Esimerkki: Canon EOS 5D mark III + Canon 24-105mm f4 IS optiikka väärinpäin päästään 1:7 suurennokseen telepäässä (105mm) ja 2.8:1 suurennokseen widepäässä (28mm). HUOM! Nyt puhutaan siis suurennoksista eli 1:7 tarkoittaa, että kuvattava leveys on 1/7 kennon leveydestä. Macro-objektiivin suhde on 1:1 eli tässä esimerkissä jo widepää kuvaa huomattavasti pienemmän sektorin kuin macro-objektiivi (esim. Canon EF 100mm f2.8 L IS). Mitä pidempi polttoväli, sitä suurempi suurennos.

Loittorenkaiden käyttöön verrattuna saadaan siis vielä suurempi suurennos, vaikka kuvausetäisyys on pidempi. Varsinkin tämä jälkimmäinen on suuri etu, sillä objektiivin oma varjo hankaloittaa usein valotusta.


Tämän manuaalisen adapterin kanssa optiikan aukkoa voi hallita seuraavasti:
Laita optiikka normaalisti runkoon ja aseta aukko (esim. f8)
Paina syväterävyysnappia (löytyy yleensä rungon etupuolelta optiikan alta)
Pidä tämä nappi pohjassa ja samaan aikaa ota optiikka irti
Näin objektiiviin jää päälle aukko f8. Jos oikein kovasti innostut reverse-kuvaamisesta, saatavilla on myös sähköinen versio, jolla on mahdollisuus hallita aukkoa automaattisesti.

http://www.digitarvike.fi/kooka_reverse_lens_adapter_for_canon_eos_+_adapteri


Arvostele tämä tuote

Tälle tuottelle ei ole vielä annettu arvioita.